top of page
ISO VIEW.jpg

Zaag- en schaaflijnen

Invoerautomatisatie

Een mooie aanvulling op een schaafmachine van Weinig, we bouwden een elektrisch verstelbare inschieter met hydraulische aandrijving. Trekwielen in hoogte & breedte verstelbaar voor snelle ombouwtijden

Volautomatische stapelaar

Deze stapelaar achter een Weinig schaafmachine is multifunctioneel inzetbaar en snel instelbaar. Omwille van de grote verscheidenheid van producten (gaande van glaslatten tot gelamelleerde liggers) is deze machine voorzien van diverse opties om alles te kunnen stapelen. Zijafvoer, getrapt stapelen, brickmodus, gestuurd afleggen met tussenruimte, planken kantelen, ... Alles is mogelijk.

Kettingbanen

Onze aangedreven kettingbanen zijn de perfecte oplossing voor het efficiënt transporteren van zware materialen binnen uw productielijn. Met hun robuuste ontwerp zijn ze in staat om grote hoeveelheden te verplaatsen. Bovendien zijn ze eenvoudig te integreren in bestaande lijnen en kunnen ze worden aangepast aan uw specifieke vereisten.

Volautomatische stapelaar

Om pakketten te maken kan er gebruik gemaakt worden van een vorkenstapelaar met schaarlift. Deze kan nauwkeurig lagen stapelen op elkaar om zo een volledig pakket te bekomen, klaar voor transport.

Deze machine kan voorzien worden van zowel een kettingtransport of rollenbanen, afhankelijk van de richting van afname.

CNC gestuurde cross-cut zaag

Na ingave in de computer positioneren de zaagunits zich tot op de millimeter. Optioneel kan er een bovendrukunit voorzien worden voor een beter zaagresultaat en kan er tot 45° schuin gezaagd worden.

Een CNC-besturing maakt automatische omschakelingen tijdens de productie mogelijk.

Met deze machine kunt u uw productkwaliteit verbeteren en tegelijkertijd de omsteltijden en personeelskosten verminderen.

Sling sorter

Wanneer afgekeurde planken uit de productie gehaald moeten worden zonder de lijn stil te leggen, kan er gebruik gemaakt worden van een sling sorter. Deze maakt gebruik van linten waarop de planken vallen. Deze linten gaan systematisch naar beneden waardoor de valhoogte steeds minimaal is en kans op schade erg beperkt. Het compartiment bevat een roterende as waarop meerdere flexibele slings bevestigd zijn, die door middel van een haak en spoel strak gespannen kunnen worden gehouden tijdens het sorteren. De machine werkt volledig volautomatisch.

Unscrambler

De unscrambler levert plank per plank aan de uitvoerkettingen en biedt tevens een storingsvrije prestatie.

Hierdoor kan eventuele kwaliteitscontrole veilig en snel gebeuren.

Rollenbanen

Onze rollenbanen zijn een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het transporteren van volle pakken hout binnen uw productielijn, met een eenvoudig ontwerp dat gemakkelijk te integreren is in uw productieproces.

Latjeslegger

De latjesleggers stapelen volautomatisch drooglatten tussen de planken. Ze zijn voorzien van een groot magazijn, zodat ze enkele uren verder kunnen. Alle afmetingen zijn verstelbaar.

Automatisch draaistation

Ons draaistation voor planken is de ideale oplossing voor het automatisch draaien van planken, balken of andere materialen binnen uw productielijn, waardoor het gemakkelijker en veiliger wordt om kwaliteitscontrole uit te voeren of planken correct te oriënteren.

Afkeurklep

Met een eenvoudige klep kiest u het traject dat uw hout aflegt. Volledig integreerbaar op elke plaats binnen uw productielijn en helemaal gemaakt op maat volgens uw wensen.

Transportband

Onze transportbanden voorzien de nodige snelle afvoer van houtspanen of ander afvalmateriaal.
 

bottom of page