top of page
schermenmachine render.jpg

Automatisaties hout

spaltzaag.jpg

Automatisatie spaltzaag

Een mooie aanvulling op de uitvoer van een spaltzaag, we bouwden een kettingbaan waar planken van verschillende lengtes gecentreerd worden, planken vormen automatisch een volle laag die nadien worden gestapeld met een vacuum grijper.

schermenmachine render.jpg

Schermenmachine

Deze schermenmachine werd voorzien van een geautomatiseerde invoer voor het aanbrengen van de planken. De uitvoerzijde werd voorzien van een automatische stapelaar die tegelijkertijd een kwaliteitscontrole aan beide zijden van het tuinscherm toelaat. De zware handenarbeid van het stapelen van de afgewerkte tuinschermen is hiermee verleden tijd.

Untitled Project (64).jpg

Multi-boorunit

Deze boormachine boort tot 9 boringen simultaan in houten latjes. De units zijn verstelbaar en er is een 2 handenbeveiliging voorzien voor veilig werken.

Untitled Project (65).jpg

Pakket wikkelaar

Deze wikkelaar maakt onderdeel uit van een complete lijn om afgewerkte pakketten hout in te pakken. Na het aanbrengen van een op maat gesneden topfolie en 2 onderlegbalken word het pakket omwikkeld met een waterdichte folie, klaar voor buitenopslag.

20190627_162936.jpg

Latjes bundelaar

Deze latjesbundelaar maakt automatisch gebundelde pakketten van pannenlatten & houten balkjes. Deze pakketten worden achteraf omsnoerd door een bindmachine.

Untitled Project (66).jpg

Invoer automatisatie

Dit bufferstation is ingebouwd in een wandbalkenmachine om de invoer van de planken te versnellen. Hiermee werd de output-tijd van de machine met 15% versneld !

bottom of page